Tradicionalni 12. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku u ovaj petak, subotu i nedjelju

Ovaj vikend, od petka do nedjelje, 12. put vraćamo se u prošlost kroz Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku.

Puno zabave, veselja, kostimi, stare užance, ali i viteške borbe, topovske paljbe, kao i u proteklih 11 godina i još puno toga. U petak, 2. rujna, s početkom u 11 sati započinje postavljanje štandova ispred Gradske vijećnice, čime se na radost građana i svih koji se svake godine vraćaju u ‘stari’ Šibenik, otvara Sajam.

Od petka na štandovima provjerite ponudu zanatlija i obrtnika, a popodne od 18.30 sati počinje i zabavni program uz žongliranje i borbe vitezova. Svečana predstava otvorenja je u 20.30 sati ispred Gradske vijećnice nakon čega će se čuti i pucnji iz topova na rivi, a slijede i vatrene viteške borbe. Program prvog dana završava u ponoć .

U subotu će Šibenska straža s ‘Dječjim plemkinjama i stražom’ imati povorku po ulicama i kalama. Slijedi topovska paljba, žongliranje, Paška alka, viteške borbe, plesovi, pjevački zbor ‘Sveti Mihovil’, promocija knjige ‘Zavjet’ – Šibenik 17. stoljeća čija je autorica Orijana Koloper, glumačke družine i glazbene goste.

U nedjelju će u 10 sati započeti sajamske aktivnosti, nakon čega nam slijedi ples skupine Gašperja Lambergarja, viteške borbe, žongliranje, opet će Šibenska straža odraditi povorku, a prije samog kraja u 14 sati još jednom će zagrmiti topovi.

 

12 sibenik sajam 2016

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.