Tradicionalnim paljenjem svjećica u đardinu za tjedan dana počinje Adventura. Donosimo najdetaljniji program

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Adventura u Šibeniku počinje sljedeći četvrtak sad već tradicionalnim paljenjem svjećica u Perivoju Roberta Visianija,  a osim đardina osvijetljeni će biti i drugi dijelovi stare gradske jezgre.

Na pješačkoj ruti od Parkića do nove pozornice Trgića u Barakovićevoj ulici, na trgu ispred crkve sv. Frane bit će organiziran trgovački dio Adventure – Sajmić, a bit će otvoren od 15. do 26. prosinca. Sajmić  je namijenjen udrugama, malim obrtnicima i vlasnicima kućnih radinosti koji će svojom ponudom obogatiti blagdansku kupovinu.

Na toj već spomenutoj ruti bit će i Galerija Matija u kojoj će biti Adventurica i u njoj će najmlađi pronaći zabavu uz prigodne radionice. Cilj radionica je  podizanja ekološke svijesti, a realiziraju se   uz podršku  partnera  Nacionalnog parka Krka.

Osim dviju predstava u režiji Virka, Čudnovatog snjegovića i Mrazove vreće, koje će se održati 15. prosinca i 22. prosinca, očekuju nas brojne radionice s ekološkim predznakom, a samo neke od njih su i dječja arhitektonska radionica u organizaciji Sobe DAŠ, radionica izrade kuglica od plastičnih vrećica, izrada božićnih ukrasa u kojoj će stari papiri i pvc čepovi postati atraktivne dekoracije, a učit će se i o pripremi zdravih energetskih pločica i još puno toga – priopćili su iz Gradske uprave.

Glazbeni program u Parkiću otvara popularni Vojko V., a prvi vikend Adventure nastavlja se u petak zagrebačkim reggae sastavom One Dread. Već u subotu, 8. prosinca čekaju nas rock obrade šibenskih miljenika, The Stringsa, a u nedjelju, 09. prosinca, Miro Odak i Lili Geepripremaju koncert za najmlađe u jutarnjem terminu.

U ponedjeljak, 10. prosinca grijat će nas vodički sastav Spectrum, a do vikenda uživat ćemo u blagdanskoj selekciji Adventurinog DJ dvojca – Kraljevoj straži. Subota, 15. Prosinca, u jutarnjim satima rezervirana je za Baby Kate & M, a navečer se na pozornicu u Parkiću penje RHCP Real tribute band.

Ponedjeljak, 17. prosinca, dan je Proslave kada se već petu godinu za redom organizira gurmansko natjecanje u pripremanju fritula, popularna Fritulada. U petak, 21. prosinca uživat ćemo uz obrade Azre, Bijelog dugmeta i Haustora uz splitske Dreamerse, dok je koncert u subotu, 22. prosinca, ujutro pripao šibenskom Jungle Boogieu. Iste subote, 22. prosinca, svoj album prvijenac na pozornici u parkiću predstavit će Luce.

Na Badnjak će u jutarnjim satima nastupitiFenixi.  I ove godinena Badnju večer  Šibenčani i njihovi gosti imat će  priliku sudjelovati u tradicionalnojmanifestaciji humanitarnog karaktera Šibenik daruje, odnosno u puštanju lampiona.

Najluđi tjedan u Dalmaciji započinje gostovanjem Nipplepeople i Bojane Vunturišević 26. prosinca, 27. prosinca  u Parkiću nastupaju Letu štuke, dok je 28. prosinca rezerviran za koncert Opće Opasnostikojeg su odabrali sami Adventuristi.

Subota, 29.prosinca, će  biti zanimljiva djeci isto kao i njihovim roditeljima, a osim koncerta Mie Dimšić,  očekuje nas utrka karića i gostovanje Disco Gimnazije kojom će se obilježiti 40 godina postojanja ove kultne šibenske (i ne samo) glazbene priče.

Silvestarsko jutro plesat ćemo uz Tomislava Šanića i njegove Goodiese, dok će nas za doček u Parkiću zabavljati četiri dame okupljene pod imenom – The Frajle.

Nova godina ujedno je i dan kada ćemo se oprostiti od Adventure uz svjetskog, a našeg – Marka Škugora.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni na novoj Adventurinoj lokaciji u Ulici Jurja Barakovića, koja, iako otvara tjedan kasnije, ne zaostaje s kvalitetnim programom.

Osim već najavljenog koncerta otvorenja u petak, 14. prosinca uz ScifidelityOrchestra, već u subotu gostuje  prvi od tri najavljena stand-up komičara – Vlatko Štampar. Ta ista subotnja večer nastavit će se uz novi program osmišljen posebno za Trgić – City sessions, kojima će domaćini biti poznati šibenski glazbenici okupljeni pod M.S.A.Q. U pet termina predstavit će brojne goste u zanimljivim fuzijama pop-rocka, jazza, soula i bossa nove, pa ćemo uz selekciju Mate SkračićAdaptiveQuarteta  imati priliku uživati i 19. prosinca, zatim u subotu, 22. prosinca, na Badnju večer i u četvrtak, 27. prosinca.

 1. prosinca gosti na Trgiću uživat će uz sanjivi rock BluVinila, dok se 29. prosinca na pozornicu penje Nina Romić. To će ujedno biti i posljednja subota gostovanja komičara iz Lajnap kolektiva, a zatvorit će je Aleksandar Curać-Šarić i Saša Turković.

Zagrijavanje za najluđu noć na kojoj na Trgiću gostuje sarajevski AfterAffair DJ dvojac uz pratnju RoofAW kolektiva iz Mostara pripalo je uspješnoj šibenskoj udruziRatCatkoja je selektirala više od dvadeset šibenskih DJ-eva koji će prodefilirati Trgićem od otvorenja.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.