Trava okupirala ‘ničiju zemlju’ na Jadriji. Zeleni grad ima rješenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zelene površine na Jadriji ovo su ljeto dočekale nepokošene s travom do struka i Jadrijaši s pravom negoduju i traže da netko preuzme brigu o komunalnom uređenju te gradske četvrti, a posebno kupališnog dijela čiji je dio s hladom borova neupotrebljiv zbog visoke trave i straha od onoga čega u njoj može biti.

Našoj redakciji javila se jedna od sezonskih stanovnica Jadrije (ime poznato redakciji) i, uz fotografije, poručila kako se ovakva situacija ranijih godina nije mogla zateči usred lipnja.

trava jadrija3

– Volim donijeti sjedalicu i sjesti u hlad uz plažu, a kad mi dođu unuci i oni se rado igraju u tom hladu. Sada se ne usudim to napraviti jer me zaista strah zmija, a u toj visokoj travi bi ih moglo biti. Moji poznanici su i vidjeli kako se jedna nakon sunčanja na toplom asfaltu povukla u gustiš uz plažu. Ovo je prvo ljeto da nas je Jadrija dočekala ovako zarasla. U ovo vrijeme proteklih ljeta već bi sve bilo uredno pokošeno, piše nam Jadrijašica.

Pokušala je i provjeriti što se to ove godine dogodilo jer zna da je do prošle godine jedan mještanin svake sezone sklapao ugovor sa Zelenilom za poslove košnje.

– Nova komunalna tvrtka Zeleni grad nije išla u takav aranžman pa me, nakon prebacivanja po njihovom govornom automatu, jedna službenica uputila na komunalne redare u gradskoj upravi. Nazvala sam ih i pojasnila o čemu je riječ te pitala hoćemo li se vratiti 30 godina unatrag kada su Jadrijaši sami održavali Jadriju, a na to mi je gospodin Rončević odgovorio da se samo mi iz unutrašnjosti ne javljamo i ne uzimamo u svoje ruke čišćenje Jadrije jer je mi zatrpavamo smećem. Šokirana takvim odgovorom i dijeljenjem ljudi nisam znala što bi mu odgovorila, ali sam mu rekla neka slobodno dođe i pogleda moj vrt i da svo smeće uredno u kanti predajem Zelenom gradu, navodi žena koja godinama boravi na Jadriji po nekoliko mjeseci.

trava jadrija4

Čitateljica nam je rekla kako je samo željele utvrditi tko bi trebao urediti zelene površine uz plažu, ali uz telefonski ping-pong između komunalaca i Zelenog grada taj odgovor nije dobila. Kaže kako u Zelenom gradu tvrde da bez naloga iz gradske uprave taj posao ne mogu odraditi, a u gradskoj upravi dobila je samo dozu prijezira prema kontinentalcima. Vjeruje da ne misle svi u gradskoj upravi isto te da će netko ipak pokositi, sad već suhu travu na Jadriji i ukloniti tu potencijalnu požarnu opasnost.

– Kad god se pojavi problem odmah se napada Zeleni grad, a nije baš da smo za sve odgovorni. Mi smo već pokosili park na Jadriji i prostor iza kabina i oko restorana. U dogovoru s predsjednikom Viječa Gradske četvrti Marinkom Bilićem popravit ćemo i sustav navodnjavanja u parku. Zelene površine na Jadriji dijelom su pomorsko dobro i briga Županije, a dijelom i vlasništvo Hrvatskih šuma, ali njih nitko ne proziva, kazao nam je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Rekao je kako zeleni grad na Jadriji cijelu godinu ima svog zaposlenika koji prati stanje i potrebe građana te kako će sljedećeg tjedna organizirati košenje zelenih površina uz plažu od kabina prema Srimi.

– Do sada se košenje trave na Jadriji organiziralo u različitim aranžmanima. Nekad bi to odradila Gradska četvrt, nekih godina je to organiziralo Zelenilo u dogovoru s mještanima, a sljedećeg tjedna travu će pokositi naši radnici. Za ubuduće ćemo napraviti plan po kojem će se od sljedeće godine točno znati za koje dijelove Jadrije su odgovorni radnici Zelenog grada i mi ćemo ih redovito održavati, kazao je Ljubičić.

trava jadrija1 trava jadrija7 trava jadrija8 trava jadrija9

U slučaju da imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili na nešto želite ukazati, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.