Trgovački sud u Zadru odgodio odluku o prodaji bungalova na Jadriji

Ana Markač, sutkinja Trgovačkog suda u Zadru, koja vodi stečajni postupak šibenske hotelske tvrtke Rivijera odgodila je donošenje odluke o prodaji bungalova na Jadriji za prosinac te, uz prijetnju novčanom kaznom, zatražila od Nataše Ban da odmah preda poslovnu dokumentaciju stečajnom upravitelju Rivijere.

Sutkinja Markač, pozvala je u četvrtak Natašu Ban, zastupnica Rivijere po zakonu do otvaranja stečajnog postupka, da stečajnom upravitelju Ivici Matasu odmah dostavi cjelokupnu poslovnu dokumentaciju tvrtke. Sutkinja Markač upozorava Natašu Ban da će, ukoliko to ne napravi, biti novčano kažnjena u iznosu do 10.000 kuna.

Takav zaključak Trgovačkog suda dolazi nakon ročišta u kolovozu na kojem se, između ostaloga, trebalo odlučivati o prodaji pokretnina, konkretno bungalova na Jadriji, sukladno prijedlogu Udruge građana Bungalovi-Jadrija, njihovim članovima kao stalnim korisnicima.

jadrija hodajuci kolegij bungalovi1

Sutkinja je zaključila kako je materijal prijedloga stečajnog upravitelja opsežan i traži pomnije proučavanje te se na ročištu nije donosilo nikakvu odluku o prodaji imovine. Novo ročište na kojem će sutkinja Markač imati potpuni uvid sve detalje vezane uz imovinu koju stečajni upravitelj predlaže za prodaju, sazvano je za prosinac ove godine.

Na novom ročištu bi se trebalo odlučivati i o davanju suglasnosti stečajnom upravitelju da preuzme prekinuti postupak protiv tuženika Pave Čale iz Šibenika, koji je ujedno i predsjednik Udruge građana Bungalovi-Jadrija, a radi naplate iznosa od 21.525 kuna i parničnog troška u iznosu od 4.939 kuna zajedno sa pripadajućim zakonskom zateznim kamatama.

bungalovi16

Kako je Šibenski portal pisao uoči ročišta na kojem trebala biti donesena odluka o prodaji bungalova, Udruga građana Bungalovi-Jadrija osnovana je 18. svibnja 2014. godine, samo dva mjeseca nakon što je na hodajućem kolegiju na Jadriji gradonačelnik Željko Burić izjavio kako će bungalovi biti porušeni te kako se s tim može odmah krenuti jer je tako predviđeno Izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada.

Iako bungalovi ni na koji način više ne mogu ostati u šumi na Jadriji i obaveza je Rivijere da ih ukloni, iz Udruge su predložili stečajnom upravitelju otkupnu cijenu bungalova od 1.500 kuna za dvoležajni do 3.200 kuna za peteroležajni te prijenos ugovora za vodu i struju na Udrugu. No, napomenuli su kako svi bungalovi ‘zahtjevaju temeljitu sanaciju’ pa predlažu da im se ustupe bez naknade, što je stečajnom upravitelju prihvatljivo jer bi, kako navodi, ‘njihovo uklanjanje samo stvorilo novi trošak stečajne mase te bi bila upitna bilo kakva njihova tržišna vrijednost’.

Stečaj nad Rivijerom pokrenut je u veljači ove godine na zahtjev FINA-e zbog blokade računa od 446 dana. Nepodmirene obveze tvrtke su skoro 41,5 milijuna kuna.

Skandal na Jadriji! ‘Podstanari’ ispod žita pokušavaju postati vlasnici bungalova

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.