Trogodišnje kopanje Šibenika počinje 7. siječnja: Nove cijevi kroz 23 gradske ulice i pet naselja

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sporazum za dogradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje i javne vodoopskrbe na području Aglomeracije Šibenik s Franom Malenicom, direktorom Vodovoda i odvodnje Šibenik, potpisali su danas u Gradskoj vijećnici predstavnici izvođača radova, zajednice ponuditelja u kojoj su tvrtke Sarađen, Vodotehnika, Vodoinstalacija i Vodoprivrede Split. Riječ je o drugom i najvećem ugovoru u projektu Aglomeracije Šibenik vrijednom 288 milijuna kuna kojim će se financirati izgradnja i rekonstrukcija 51 kilometra kanalizacijske mreže i ugraditi oko 35 kilometara vodovodne mreže.

– Projekt obuhvaća obnovu i izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže u 23 ulice u Šibeniku, što djelomično što potpuno, kompletnu izgradnju kanalizacijske mreže za naselja Brodarica, Krapanj, Zablaće, Podsolarsko i Jadrtovac. I u tim mjestima ćemo napraviti kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže. Gradimo i 12 crpnih stanica, radimo rekonstrukciju postojeće centralne crpne stanice u Mandalini i do nje dio novog cjevovoda od uređaja za pročišćavanje s namjerom da riješimo problem viška plinova, odnosno neugodnog mirisa koji se javlja tijekom ljeta, najavio je Malenica.

aglomeracija4

Planirani radovi trajat će tri godine s prekidima od tri mjeseca ili manje svake godine. Sve će biti završeno do kraja 2021. godine ili eventualno u prvom kvartalu 2022. godine. Za projekt Aglomeracije Šibenik Vodovod je dobio 68,5 posto novca iz europskih fondova, a razliku financiraju Ministarstvo zaštite okoliša, Hrvatske vode i Vodovod Šibenik i Grad Šibenik.

– Radovi počinju 7. siječnja od Brodoservisa u Crnici kroz ulice Drvarsku, Stipe Ninića, Drnišku, Ivana Meštrovića, potom i u Podsolarskom, u dijelu Brodarice i na Šubićevcu. To je sam početa, a vjerojatno ćemo u dogovoru s Gradom i izvođačima aktivirati određena područja, tako da će se istovremeno raditi na pet ili šest lokacija. Ulicu Kralja Zvonimira nećemo kopati u prvom dijelu sljedeće godine. Vjerojatno počinjemo krajem sljedeće godine, ali ćemo to zbog prometnih problema u gradu razmotriti i konačno odlučiti hoćemo li glavnu prometnicu kopati krajem sljedeće ili početkom 2020 godine, kazao je Malenica.

buric malenica1

Potpisivanju sporazuma nazočio je i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika koji je izrazio zadovoljstvo što su sve odabrane tvrtke domaće i što su time pokazale sposobnost da mogu biti konkurentne i da mogu dobiti najveći posao u povijesti šibenskog Vodovoda.

– Rezultat ovoga projekta bit će taj da će grad Šibenik na svom administrativnom području u idućih tri-četiri godine praktički imati preko 98 posto korisnika spojenih na sustav odvodnje i pročišćavanja. S obzirom da se radi o gradu koji ima velike turističke ambicije ovaj projekt znači čisto more i smanjenje broja septičkih jama. Po onome što Vodovod radi u suradnji s Gradom Šibenikom mi ćemo u idućih tri-četiri godine imati i preko 98 posto stanovništva spojeno na tekuću vodu. Sve to će nas pozicionirati kao grad 21. stoljeća, rekao je Burić.

sarađen1

Marko Sarađen, kao predstavnik konzorcija tvrtki koje će graditi kanalizacijski i vodoopskrbni sustav Šibenika naglasio je kako preuzimaju vrlo zahtjevne poslove kako u financijskom tako i u organizacijskom i izvedbenom dijelu.

– Bit ćemo maksimalno angažirani i u suradnji Vodovodom i odvodnjom po pitanju terminskih planova i otvaranja dionica i poddionica. Bit će promjena u hodu i usuglašavanja, a sigurno je da će biti potrebno i strpljenja građana, svih sudionika. Radi se o vrlo zahtjevnim projektima, a sami znate kakve su ulice i u samom gradu i u prigradskim naseljima. Samo zajedno ovako kompleksan posao možemo dovesti do kraja. Uz sve ove naše domaće partnere nadamo se da ćemo što prije doći do kraja sa što manje prepreka i u zadanim rokovima, zaključio je Sarađen.

malenica buric2

aglomeracija1 aglomeracija3 aglomeracija5 aglomeracija6


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.