U 2019. na redu konačno nova rasvjeta na šibenskoj rivi, semaforizacija Njivica i dokumentacija za rotor u Ražinama

Grad Šibenik će u sljedećoj godini izdvojiti nešto više 15,6 milijuna kuna za gradnju komunalne infrastrukture od čega će skoro dva milijuna biti uloženo u rekonstrukciju i izgradnju nogostupa na području grada. U proračunu će 1,2 milijuna kuna biti osigurano za novu javnu rasvjetu na šibenskoj rivi, a 1,5 milijuna kuna u uređenje Ulice branitelja Domovinskog rata, nekadašnjeg Njegoševog trga.

ražine nadvožnjak

Dok se ne izgradi planirani rotor na zapadnom ulazu u grad u Njivicama, križanje te gradske četvrti s magistralom bit će semaforizirano za što je u proračunu planirano 625 tisuća kuna. U 2019. godini za nadvožnjak i rotor u Ulici Narodnog preporoda u Ražinama s 220 tisuća kuna bit će financirana potrebna dokumentacija. Za izdvojiti je i dva milijuna kuna koliko će biti potrošeno za uređenje plaža i obala.

spica subota sunce riva (11)

Po programu gradnje komunalne infrastrukture za 2019. godinu u uređenje dječjih i sportskih igrališta bit će uloženo 1,8 milijuna kuna. Na rasporedu za sljedeću godinu su i uređenja ulica Put Gvozdenova s pola milijuna kuna, a jednako toliko i u uređenje Novih ulica VII i VIII na Smričnjaku. Uređenje Rendićeve ulice planirano je s 600 tisuća kuna, Medulićeva trga sa 600, Kraljice Jelene s 400, a isto toliko i ulice Sedmog kontinenta. Prometnica u Konjevratima koštat će 600 tisuća kuna, a uređenje ulice Mažurice koštat će 300 tisuća kuna. S 250 tisuća kuna bit će uređeni pristupni i protpožarni putevi oko Kvanja, a s 200 tisuća kuna i cesta do sv. Mare. Nadalje, sljedeće godine iz šibenskog proračuna bit će izdvojeno 250 tisuća kuna za uređenje Perivoja Roberta Visianija.

Inače, program gradnje komunalne infrastrukture za 2019. godinu još treba usvojiti Gradsko vijeće na svojoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici 11. prosinca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.