U knjižnici otvoren stručni skup ‘Nakladništvo u baštinskim ustanovama kao prilog njegovanju zavičajnosti’

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ danas je započeo stručni skup “Nakladništvo u baštinskim ustanovama kao prilog njegovanju zavičajnosti”.  Otvorenju je nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

– Osim popularizacije čitanja među građanima, posebice djecom, izložbenog prostora i multimedijalnog centra, organizacije brojnih znanstvenih i stručnih skupova te kulturnih i edukativnih aktivnosti i programa, zbirke za slijepe i slabovidne osobe te Odjela za vizualnu kulturu, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić može se pohvaliti i svojim izdavačkim programom. Nakladničku djelatnost šibenske knjižnice utemeljio je njezin dugogodišnji ravnatelj Milivoj Zenić pod čijim je vodstvom knjižnica prerasla u jednu od najpriznatijih ustanova u Hrvatskoj. Gradska knjižnica Juraj Šižgorić postala je relevantan hrvatski izdavač i to ne samo u broju izdanih naslova, već u činjenici da su to odreda kvalitetni naslovi i kvalitetna građa- kazao je prilikom otvorenja skupa zamjenik gradonačelnika Paško Rakić poželjevši sudionicima dobrodošlicu u grad Šibenik te uspješan rad.

Ravnatelj Gradske knjižnice Juraj Šižgorić Vilijam Lakić istaknuo je kako je knjižnica do danas objavila 141 naslov, a skup je posvećen Milivoju Zeniću kao pokretaču izdavaštva Gradske knjižnice. Okupljene su pozdravile i Karmen Krnčević predsjednica Knjižničarskog društva Šibenik te Angela Bujas, pročelnica Konzervatorskog odjela u Šibeniku, ujedno i izaslanica ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Na skupu, s trideset izlaganja, sudjeluje četrdeset izlagača, većinom iz hrvatskih baštinskih ustanova (knjižnica, muzeja i arhiva), te iz obrazovnih i javnih ustanova, instituta i udruga.

Skup organiziraju Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik i Knjižničarsko društvo Šibenik, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskoga knjižničarskog društva i Grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.