U Muzeju možete razgledati zanimljivu izložbu o mekušcima, a za djecu pripremaju i radionice

U dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Šibenika postavljena je zanimljiva izložba pripremljena u suradnji Hrvatskog prirodoslovnog. Riječ je o zbirci mekušaca umirovljenog sveučilišnog profesora elektrotehnike Miroslava Mikule, koju je velikodušno donirao Hrvatskom prirodoslovnom muzeju.

Posjetitelji će biti u prilici razgledati široku paletu raznobojnih školjaka, od domaće periske, pa sve do drevne indijske lađice te razno razne primjerke iz svih kutaka svijeta. Bitno je napomenuti da su, također, u pripremi radionice za djecu koje će voditi muzejska pedagoginja Ivana Vučinović. Od pamtivijeka čovjek je pokazivao interes za šarene nastambe mnogobrojnih vrsta muzgavaca, ne samo kako bi zadovoljio glad, već i u estetske svrhe, pa čak, u nekolicini slučajeva, kao sredstvo za razmjenu.

Image may contain: one or more people

– Stoga Vas, još jednom, srdačno pozivamo da utažite ovu vjekovnu znatiželju za školjkama i njihovim rezidentima s posjetom našeg izložbenog prostora – pozivaju iz Muzeja.

Image may contain: 3 people, people standing, food and indoor
O izložbi je na otvorenju u četvrtak govorio autor Petar Crnčan, a izložbu je otvorila ravnateljica HPS-a Tatjana Vlahović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.