U Muzeju predstavljena knjiga ‘Viktor, kardinalova pobjeda’

Na 121. obljetnicu rođenja blaženog kardinala Alojzija Stepinca u atriju Muzeja grada Šibenika u srijedu je predstavljan roman o životu blaženika ‘Viktor, Kardinalova pobjeda’ autora Marlona Macanovića.

 

 U svjetlu činjenica da su prošle godine proslavljene dvije velike obljetnice vezane za blaženog kardinala Stepinca, 120. godišnjicu rođenja i 20. godišnjicu beatifikacije autor je u tome pronašao motiv za pisanje knjige. Dodatni razlog, kako kazuje u svojem predstavljanju, su svete uspomene na bl. Stepinca kao predmeta autorova vjerničkog divljenja oduvijek, ali i stručno-znanstvenog interesa. 

Predstavljanje knjige organizirali su Udruga braniteljice Domovinskog rata i Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika ‘Biskup Srećko Badurina’. Roman je predstavio ugledni šibenski odvjetnik Branimir Zmijanović, dok se u ulozi moderatorice, a ujedno i predstavnica Udruge braniteljice Domovinskog rata, našla dr.sc. Ljiljana Zmijanović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.