U Muzeju večeras otvorenje izložbe ‘Zambratija-prapovijesni šivani brod’

Arheološku izložbu ‘Zambratija-prapovijesni šivani brod’ autorice Ide Koncani Uhač i suradnika dr. Giulie Boetto i Marka Uhača možete pogledati večeras u izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika.

Podmorje uvale Zambratija je od 2008. godine postalo mjestom intenzivnih arheoloških istraživanja, osobito nakon otkrića prapovijesnih nalazišta. Terenski rad na istraživanju ostataka prapovijesnog broda je izveden u razdoblju od 2008. do 2013., nakon čega su uslijedila postterenska istraživanja koja su obuhvatila radove na različitim analizama konstrukcije, na izradi 3D modela te rekonstrukciji i restituciji brodskih linija.

Istraživanje je provedeno u sastavu hrvatsko-francuske suradnje, između institucija Arheološkog muzeja Istre, Konzervatorskog odjela u Puli – Uprave za zaštitu kulturne baštine i francuskog Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja.

Otvaranje izložbe je u 19 sati, a možete je pogledati do 6. svibnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.