U Narančastoj zgradi saznajte sve o aktivnostima HGSS-a

 U Narančastoj zgradi na Banju Luka Dubravica, pripravnik HGSS-a u stanici Šibenik u utorak, 5. prosinca predstavit će glavne aktivnosti gorske službe spašavanja te područje djelovanja članova i članica te službe.

U predavanju će se opisati struktura, rad i razvoj HGSS-a, vrste i načini spašavanja i obuke koje se prolaze kako bi postali članom HGSS-a.

Članovi službe osvrnuti će se na opasnosti i prevenciju neželjenih posljedica kod amaterskog bavljenja planinarenjem i alpinizmom; opasnosti koje nosi priroda i more te najčešće načine na koje se osigurati pri planiranju takvih aktivnosti.

– Smatramo kako je ova tema od značaja mladima te kako je važno mlade educirati za siguran boravak u prirodi, a možda ih i motivirati za uključivanje u rad same gorske službe spašavanja – poručuju organizatori.

Predavanje koje organizira Šibenska udruga mladih održat će se u dnevnom boravku Kluba mladih Enter s početkom u 17.30 sati.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.