Prava životinja i njihovo blagostanje

U NP ‘Krka’ obilježava se Svjetski dan životinja, a pripremili su i zanimljiv natječaj na FacebookuFoto: Ilustracija

Nacionalni park ‘Krka’ ovogodišnji Svjetski dan zaštite životinja obilježava nizom edukativnih radionica za djecu diljem županije. Kroz igru s djecom na zabavan i kreativan način razvijamo empatiju prema ugroženim životinjama i svijest o potrebi njihove zaštite.

U dječjem vrtiću ‘Smilje’ u PO ‘Mali Mihovil’ i PO ‘Šibenski tići’ održane su edukativne radionice Nosi mi se zeleno i Čudesni svijet vretenaca,radionice posvećene žabama i vretencima kao ugroženim vrstama vodenih staništa.

U sklopu Kreativnih dana Fausta Vrančića danas će se održati  radionica recikliranja 3R u Prvić Luci za djecu otoka, štićenike Centra za odgoj i obrazovanje ‘Šubićevac’, djecu OŠ Brodarica i djecu otoka Zlarina.

Kako bi svoju bogatu Facebook zajednicu motivirala na dodatnu brigu oko životinja JU ‘NP Krka’ organizirala je i prigodni nagradni natječaj. Organizirana su tri tematska kruga natjecanja: od 24. do 29. rujna na temu ptica, od 30. rujna do 6. listopada na temu kukaca i od 7. do 13. listopada na temu sisavaca.

Sudjelovati mogu svi korisnici društvene mreže koji će u komentarima objave nagradnog natječaja na službenoj Facebook stranici Nacionalnog parka ‘Krka’ objaviti autorsku originalnu fotografiju na zadanu temu. Više o mogućnostima i uvjetima natječaja pronađite na https://www.facebook.com/npkrka/

Svjetski dan životinja međunarodni je dan posvećen pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji. Proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se istaknuo nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Prema podacima svjetskih organizacija svaki dan izumre između 50 i 150 vrsta, a glavni uzrok ugroženosti životinjskih vrsta je čovjek.Za obilježavanje Svjetskog dana životinja odabran je 4. listopada, dan sv. Franje Asiškoga, zaštitnika životinja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.