U petak saznajte sve o muzejskom blagu Šibenika

Predavanje ‘Muzejski kurioziteti – ‘Što se tamo čuva’ kustosice Marine Lambaše održat će se u petak s početkom u 19 sati u atriju Muzeja.

Predavanje je potaknuto temom Međunarodnog dana muzeja 2019.: Muzeji kao
središta kulture – budućnost tradicije. Muzeji se uglavnom prezentiraju kao organizatori raznih izložbi, predavanja, radionica, i slično… Ovim se predavanjem želi dati naglasak na samo poslanje muzeja, odnosno ono zbog čega postojimo, sakupljanje i čuvanje kulturne baštine. Također, današnji zahtjevi za popularizacijom i financijski isplativim programima, veliki su izazov u očuvanju muzeja kao takvih – poručuju iz Muzeja.

Stare drvene skije, gramofon, originalne zlatne šibenske naušnice s biserima, mali kućni oltarić iz 17. stoljeća, velika blagajnička kasa, prve tehničke pisaljke na svijetu, vaze od Murano stakla, vanbrodski motor, nacrti brodova, obiteljske fotografije, zlatovez, oslikane lepeze, stari njemački putopis po Dalmaciji, pegle na žar, stari klaviri i lutnje… u petak saznajte koje blago Muzej skriva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.