U prostorijama Udruge invalida u četvrtak besplatno izmjerite tlak i šećer

U prostorijama Udruge invalida Šibensko-kninske županije povodom Nacionalnog dana invalida Šibenčani u četvrtak mogu izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi.

Mjerenje šećera i krvnog tlaka počinje u 10 sati ujutro u prostorijama udruge u Ulici Matije Gupca 50, a bit će besplatno za sve zainteresirane.

U Republici Hrvatskoj se svake godine 21. ožujka obilježava Nacionalni dan invalida rada. Ovaj se dan obilježava nakon rudarske nesreće u Belgiji 1956. godine, u kojoj su stradale 262 osobe. U spomen na taj događaj je usvajanjem Rezolucije 47/3 Generalne skupštine UN-a 1992. godine određeno obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca.

Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada vrlo je važno upravo zbog upoznavanja i razvijanja osjetljivosti šire javnosti na prava i interese invalida rada, kako bi se ostvario visok stupanj prepoznatljivosti i ukazalo na potrebu da se provode aktivnosti radi prevencije nastanka novih invalida rada.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji se obrađuju u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u okviru Registra osoba s invaliditetom, u Hrvatskoj ima 197. 366 invalida rada korisnika invalidskih mirovina i naknada s naslova ozljede na radu i profesionalne bolesti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.