U prve tri minute online upisa u radionice MDF-a 700 prijava. Popunjena skoro sva mjesta

U 10 sati i nekoliko minuta u četvrtak, 23. svibnja, Viggo iz New Yorka prvi je upisan u likovnu radionicu 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, u Hrvatskoj. Online upisi u radionički program MDF-a opravdao je sva očekivanja, a u prve tri minute od početka upisa, zabilježeno je 700 prijava.

Nakon gotovo šest desetljeća postojanja Festivala i fizičkog upisivanja djece u radionice koje su kamen temeljac MDF-a, roditelji, bake i djedovi, tete i stričevi djecu su uz samo par klikova upisali u željenu radionicu. Nažalost, i dalje je velik broj djece ostao bez mjesta na radionici jer još jednu godinu u nizu, veći je broj zainteresirane djece od broja raspoloživih mjesta u radionicama i radionica samih što svjedoči o popularnosti radioničkog programa Međunarodnog dječjeg festivala čak i kad se radi o stolarskoj radionici koja je obogatila ovogodišnji program.

– Veliki broj djece nismo uspjeli upisati, a bilo je raspoloživo više od 900 mjesta u 42 radionice, a posebno nas veseli što su tako brzo popunjene literarne radionice koje su se ranijih godina sporije punile. Skroz smo oduševljeni i sretni što smo olakšali roditeljima i što ćemo i ove godine živjeti u čaroliji kreativnog stvaralaštva na našim trgovima i ulicama – poručili su iz organizacije Festivala.

Već prvog dana upisa, jučer, popunjeno je 99 posto svih mjesta. U ured Međunarodnog dječjeg festivala stižu samo pohvale i čestitke na ovom malom, ali važnom koraku naprijed.

Ovogodišnji Festival počinje 15. lipnja i traje do 29. lipnja, a ulicama i trgovima Šibenika orit će se dječji smijeh i veselje zahvaljujući desecima kazališnih predstava, uličnih umjetnika, filmskog i likovnog programa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.