Za dubrovačkih 40 u Šibeniku 100 kvadrata

U samo 18 mjeseci osjetno porasle cijene kuća i stanova u Šibeniku

U samo godinu i pol dana prosječna tražena cijena za kvadrat stana u Šibeniku porasla je za 137 eura, a četvorni metar kuće skuplji je za 210 eura. U listopadu je u Šibeniku prosječna tražena cijena za četvorni metar stambenog prostora bila 1.563 eura dok se kvadrat kuće nudio po cijeni od 1.463 eura. Po podacima portala Njuškalo Šibenski stambeni kvadrati sedmi su najskuplji među 20 gradova, a cijenom kuća Šibenik je peti najskuplji grad.

Cijene nekretnina na prodaju, na razini cijele Hrvatske pokazuju godišnji rast viši od 6,5 posto. Unatoč upozorenjima kako su cijene nekretnina već dugo napuhane i kako se stvara svojevrsni nekretninski balon, na temelju podataka iz sustava eNekretnine Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na cijelom administrativnom području Šibenika lani je prodano dvostruko više nekretnina nego godinu prije.

I dalje su najskuplji kvadrati stanova u Dubrovniku koji se nude za čak 3.926 eura, potom u Splitu gdje je prosječna tražena cijena četvornog metra stana 2.894 eura, te u Zadru u kojem se traži 2.188 eura za stambeni kvadrat.

Jeftinji su od Šibenika Velika Gorica, Samobor, Zaprešić, Varaždin, Koprivnica i Osijek, posljednji među 20 hrvatskih gradova u kojem metar kvadratni stana košta više od tisuću eura. Najjeftiniji je Vukovar u kojem se cijena kvadrata stana kreće u prosjeku oko 554 eura.

Za kuće se u listopadu tražilo najviše u Dubrovniku – 4.711 eura, potom u Splitu gdje kvadrat u prosjeku cijene 3.104 eura, na trećem jestu je Pula s prosječnom cijenom četvornog metra kuće 1.540 eura.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.