U šibenskoj knjižnici u srijedu saznajte imate li ‘malog narcisa’ u sebi

Predavanje Olivera Drfuttera ‘Narcisoidnost nasuprot ljubavi prema sebi’ održat će se u srijedu u šibenskoj knjižnici s početkom u 18 sati.

Često nedijagnosticiran i neshvaćen, narcisoidni poremećaj osobnosti je patologija koju treba uzeti ozbiljno. Narcisoidna osoba je netko tko je arogantan, manipulativan, zavodljiv, bez osjećaja empatije, ambiciozan i ima ogromnu potrebu da mu se okolina divi. Pa zašto je onda toliko neodoljiv i teško je izaći iz odnosa s njim? Što je to što nam treba od osobe s ovim poremećajem? Konačno, imamo li svi  ‘malog narcisa’ u sebi ?

– Na ovom predavanju ćemo govoriti o narcisoidnosti i njenoj problematici. Također, bit će govora  o ljubavi prema sebi na zdrav način i što to zdrav način znači -poručuju organizatori.

Suprotno od narcisoidnosti bi bila zdrava slika o sebi i zdrava ljubav prema sebi. Ali često ostajemo zbunjeni u nastojanju da volimo sebe na zdrav način jer nam Ego stoji na putu za iskreno sagledavanje i prihvaćanje sebe.

Dok ne naučimo voljeti sebe na iskren i suosjećajan način nećemo moći voljeti niti ljude oko sebe. Ljubav prema sebi nam je preduvjet za ostvariti i zdravi ljubavno – partnerski odnos. Pa gdje je korijen problema nezdrave ljubavi prema sebi i kako možemo danas to promjeniti, o tome ćemo govorit na ovom predavanju.

Foto: screenshot youtube

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.