U srijedu kreće filmski program na Baroneu, provjerite što je na rasporedu

Arhiva

Nakon prve dvije, vrlo uspješne, sezone filmskog programa Srijedom po svijetu na Tvrđavi Barone došlo je vrijeme za treće izdanje koje čini kvalitativan iskorak. Posljedica je to želje organizatora da filmske večeri na Baroneu zadrže titulu nezaobilazne točke ljubitelja vrhunskog filma.

Kao i prve dvije godine i ova godina ima svoj tematski nazivnik, a ove godine je to – ljubav. Međutim, to ne podrazumijeva šaroliku lepezu ljubavnih filmova već se radi o punokrvnim autorskim djelima. Svi filmovi prikazivani su na međunarodnim filmskim festivalima u Berlinu, Veneciji, Cannesu, Sundanceu, Locarnu, Rotterdamu, Munchenu… na kojima su neki od njih osvojili najprestižnije nagrade.

Ove godine broj filmova je povećan na deset iz razloga što je šibenska publika pokazala interes za svaku projekciju čime se nastavlja tradicija gledanja modernog autorskog filma na Tvrđavi Barone pri čemu se ne zaostaje za daleko brojnijom publikom u većim gradovima. Još jedna novost ove godine je što će uz hrvatski biti i engleski prijevod filmova što je preporuka Šibenčanima koji imaju goste ili prijatelje koji ne razumiju naš jezik da provedu ugodnu i osvježavajuću srijedu na Baroneu.

Prva ‘Srijeda po svijetu’ na rasporedu je 20. lipnja i ‘vodi nas’ u Dansku gdje će publika imati priliku pogledati film ‘Krivnja’.

Podsjetimo, ulaz je besplatan za članove Kluba prijatelja tvrđave i posjetitelje  s važećom dnevnom ulaznicom. Sve projekcije su predviđene za 21,30 sati.

Učlanite se u Klub, dođite na vrijeme i osigurajte si mjesto pod zvijezdama!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.