Umrla je Željka Štokić. Nakon 14 godina borbe bolest je bila jača

Umrla je sinoć Željka Štokić (45). Šibenčanka, majka dvoje djece i supruga, koja se 14 godina borila s opakom bolesti. Željki je tada dijagnosticiran rak debelog crijeva, u godinu dana prošla je četiri teške operacije uz brojne komplikacije, ali je uspjela i nakratko, tako je izgledalo, pobijedila neprijatelja. Rak se, međutim, vratio nakon deset godina, ovaj put na jajniku. Prošla je još tri operacije i godinu i pol izuzetno teške i invazivne kemoterapije. Željka je, dok je još uvijek primala kemoterapiju, sudjelovala na izboru Miss Mama Italiana in Croatia.

– Kad nanjušite vlastitu smrtu, ali ne samo svoju, već i tuđu u bolničkim hodnicima u kojima provedete sate i sate, zapitate se o smislu života. Htjela sam se okušati u nečemu novom jer nisam znala hoću li dočekati kraj godine, rekla nam je tada Željka kojoj je u međuvremenu narastao novi karcinom veličine jajeta. Treći po redu koji je dugo vremena tretiran kao išijas dok doktor Vinko Alfier nije postavio pravu dijagnozu.

U lipnju 2016. godine prekinula je kemoterapiju koja nije davala rezultate i liječnici su joj tada rekli da joj preostaju još četiri mjeseca života, a novi karcinom bio je neoperabilan, u blizini kralježnice. Klasična operacija taj je put nije bila izvediva, zbog rizika da iskrvari na stolu i nitko od kirurga nije se usudio operirati. Jedina nada za Željku bila je skupa radiokirurška operacija u suvremenoj klinici u Svetoj Nedelji.

Za Željkinu operaciju tada je pokrenuta akcija u kojoj je prikupljeno više od potrebnih 150 tisuća kuna, no na žalost bolest je bila snažnija od Željke koja joj se do zadnjeg dana opirala.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.