Umro je Renato Vrbičić, proslavljeni šibenski vaterpolist svjetskog glasa

Duško Jaramaz/Pixsell

Umro je Renato Vrbičić. Vijest o smrti proslavljenog šibenskog vaterpolista svjetskog glasa, koji je bio osvajač olimpijske medalje i lige prvaka, jutros se proširila u Šibeniku, a potvrdili su nam je u Vaterpolo klubu Solaris u kojem je Vrbičić bio trener seniorske ekipe.

– Sinoć mu je srce stalo, pokušali su ga oživjeti, ali nije bilo spasa. Ne možemo vjerovati. Nadamo se kao da to sve skupa nije istina – kazali su nam u plaču ljudi iz kluba.

Vrba je, kako su ga suigrači zvali, bio igrač svjetske klase, centar koji je u svoje vrijeme definitivno bio najbolji na svijetu. Imao je i veliku internacionalnu karijeru, a bio je prava ‘krstarica’ u bazenu. Tako ga je opisao Bore Rončević, njegov suigrač iz vaterpolskih dana, ali i razredni kolega.

– Vrba, Dejan Brkić i ja smo skupa išli u razred i trenirali vaterpolo, potom igrali zajedno. Bio je najbolji na svijetu, igrao u Jadranu, Mladosti, osvajao lige prvaka, sidrun kakav se rijetko rađa… Što da kažem… Sinoć smo se na bazenu vidjeli, bili na bazenu skupa. Ovo me šokiralo. Izgubio sam nekoga s kim sam cijeli život proveo, od pionira – rekao nam je Rončević.

Nazvali smo i trenera vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivicu Tucka s kojim je Vrbičić bio iznimno dobar prijatelj. Nije imao snage razgovarati s nama.

Perica Bukić, izvršni direktor Vaterpolo saveza Hrvatske, također proslavljeni olimpijac, ne može vjerovati da je preminuo Vrbičić.

– Sinoć smo na bazenu bili zajedno. Momak je bio potpuno zdrav. Ovaj čas čitam poruke i ne vjerujem. On je bio moj suigrač, kolega, prijatelj, suradnik godinama… Ovo je šok – kratko nam je u nevjerici kazao Bukić.

Još nije poznat termin posljednjeg ispraćaja Renata Vrbičića, a informacije o tome će biti naknadno objavljene.

(Foto: Duško Jaramaz/Pixsell)

https://www.youtube.com/watch?v=A5fIP_0Qn7Q

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.