Ususret 8. Festivalu putnika objavljeni finalisti Nagrade Dijana Klarić

Osmi Croatian Travel Festival počinje 20. svibnja u Šibeniku, a kroz 23 predavanja sa 33 predavača u  klubu Azimut, na tvrđavi sv. Mihovila, Trgu Ivana Pavla II i Trgu Četiri bunara, ovogodišnji Festival svojim posjetiteljima će do 26. svibnja približiti uzbudljivi svijet putovanja. Kao i svake godine, na Festivalu će biti dodijeljene i Nagrade Dijana Klarić za najbolji putopis, putopisnu fotografiju, film, projekt i putnika godine.

Za najbolji putopisni film u finale su ušli Borovčak Tin za film ‘Croatian Long Distance Trail’, Mihalić-Krčmar Iva s filmom ‘Put oko svijeta za 30 dana’ te Sambolec Igor za film ‘Thai Experience’.

Divić Martina, ‘Afrika Away – kratke priče iz Afrike’, Golub Siniša, ‘Nagovor na odvažnost’ i Piljek Oscar, ‘Svaki dan je čudo’, natječu se u kategoriji najboljeg putopisa.

Dorić Igor i Jelena Stanić, Horvat Nikola i Škrobot Slaven finalisti su u kategoriji putnik godine.

Finalisti u kategoriji najbolje putopisne fotografije su Jurica Galić Juka za fotografiju ‘Putnici’, Marković Iva za ‘Doručak kod Gergetija’ te Vrban Mia i Bušić Ivan s fotografijom ‘Flamingosi na laguni Hedionda’.

U kategoriji najbolji putnički projekt natječu se Dorić Igor i Stanić Jelena s projektom ‘Wheels on the Run’, Husar Lara sa ‘Camino de Santiago’ te Udruga Long Distance Trail Hrvatske s projektom ‘CLDT’.

Pobjednici će biti proglašeni 24. svibnja.

Podsjetimo, prva dva dana festivala rezervirana su za ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika ‘Adria Aid – Za čisti Jadran’. Projekt će započeti 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Kroz period od 15 dana čišćenje obale od mula Krke do plaže Banj predvoditi će šibenski ronilački centar Mediterraneo, uz vikend gostovanja ronilačkih klubova iz cijele Hrvatske.

Treći dan festivala obilježiti će izložba putopisne fotografije Jurice Galića, te putopisni kviz dok će četvrti dan publika čuti tri priče šibenskih avanturista i putnika s njihovih ekspedicija. Od petka do nedjelje na festivalskim pozornicama izmjenjivat će se poznata i manje poznata imena u svijetu putovanja, održat će se šesta po redu dodjela nagrada Dijana Klarić te koncert grupe Pavel.

Posebna poslastica za sve i vrhunac ovogodišnjeg Festivala održat će se na tvrđavi sv. Mihovila gdje posjetitelje očekuje istinski ‘clash of the titans’ u novinarskom i putničkom svijetu – predavanje Gorana Milića i Levisona Wooda.

Levison Wood nagrađivani je britanski autor i putnik koji svojim ekspedicijama doista nadahnjuje, a tema njegovog predavanje bit će ‘Walking the…’ trilogija, posebice ‘Walking The Himalayas’ koju ste mogli vidjeti na HRT-u i Discovery Channel. Bit će to doista večer za pamćenje u društvu dva barda novinarstva i živopisna svjetska putnika.

Kompletan program 8. CTF-a provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.