Već sad planirajte dobar provod u 2018. godini jer P.A.R.K. je objavio termine festivala

Članovi  udruge P.A.R.K. iz Šibenika objavili su datume održavanja tradicionalnih godišnjih manifestacija u organizaciji udruge za 2018. godinu Kulturaljke, Regiusa i Membraine festivala.

Dvodijelna kulturno-glazbena manifestacija Kulturaljka 2018. – od 1. ožujka do 1. travnja

 

Za osmo izdanje Kulturaljke iz udruge P.A.R.K. ponovno planiraju niz edukativno-kulturnih predavanja i radionica kroz mjesec ožujak, s temama bliskim mladima i problemima mladih u zajednici. Veliko koncertno finale Kulturaljke 2018. održat će se 31. ožujka pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova, gdje će i dogodine nastupiti jaka glazbena imena urbane i alter scene.

kulturaljka 14

Regionalni glazbeni festival Regius #8 – od 13. do 15. srpnja

Udruga P.A.R.K. je u sklopu dosadašnjih izdanja Regius festivala organizirala različite edukativne radionice, sportska natjecanja, ekološke akcije te kampove druženja za mlade kroz koje je iznimno uspješno promicala kulturu tolerancije i nenasilja. Za potrebe organizacije festivala veliki broj mladih uključeni su kao volonteri čime je potaknuta svijest o važnosti volontiranja u civilnom društvu. Na pozornici Regiusa do sada su nastupali izvođači iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, a neka od najzvučnijih imena su: S.A.R.S. , Dječaci, Let 3, Brkovi, Jinx, Rambo Amadeus, Edo Maajka, Repetitor, Elemental, Disciplina Kičme, Kojoti, TBF, Songkillers i mnogi drugi. Uz renomirane regionalne glazbene izvođače u programu Regius festivala uvijek se nađu i perspektivni mladi bendovi ili demo izvođači kojima se na taj način pruži prilika da nastupaju uz bok svojim idolima. U proteklih sedam godina festival Regius je posjetilo preko 10 000 ljudi iz cijele Hrvatske i okolice.

regius 2

Međunarodni festival bass kulture Membrain 2018 – od 9. do 13. kolovoza

Membrain je međunarodni festival bass kulture koji će se po treći put održati u ljeto sljedeće godine. Festival je to koji slavi bass kulturu i glazbu i na jednom mjestu okuplja zaljubljenike u DNB, dubstep, dub, reggae, jungle, i srodne glazbene pravce. Na Membrainu svake godine nastupi preko 40 izvođača iz cijele Europe i svijeta koji u četiri dana programa na tri pozornice izvode najbolje od europske i svjetske underground bass glazbe. Cilj organizatora bio je da se spoji atmosferu iz europskih underground klubova s mediteranskom klimom te na taj način dobiti savršenu sinergiju za ljetni provod produljenog vikenda u srcu ljetne sezone za sve posjetitelje iz Hrvatske i svijeta. Membrain festival održava se u uvali Minerska u Šibenskom kanalu, a za dogodine organizatori iz udruge P.A.R.K. pripremaju još jedno spektakularno izdanje festivala, jedinog takvog događaja u Dalmaciji.

 

Tri velika godišnja projekta nisu jedine stvari koje ‘parkaši’ rade u svom djelovanju. Tako su ove godine sudjelovali u organizaciji brojnih evenata i partija od kojih izdvajamo humanitarni party Take iz easy za donaciju Zakladi Ana Rukavina, projekt Radio na cesti u suradnji sa KLFM radijom iz Splita te nastup hvaljenog američkog benda Battleme u klubu Azimut. Za narednu godinu uz Kulturaljku, Regius i Membrain spremaju i mnoštvo drugih projekata koji će pozitivno djelovati na lokalnu zajednicu i pokrenuti uspavanu šibensku scenu, kao što to uspješno rade već proteklih sedam godina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.