Večeras službeno otvaranje projekta Changer Meetup

Changer Meetup večeras će i službeno biti otvoren prigodnim sadržajima ispred Crkve sv. Krševana. Uz multimedijsku izložbu Inside Out Ivana Maričića Kliffa, uzvanici će popratiti i sadržaje na otvorenim lokacijama u staroj gradskoj jezgri.

Changer Meetup sastoji se od pet internih programa koji će se odvijati od 26.- 28.srpnja 2017.g.  – Changer Meetup Conference, Changer Meetup Multimedia, Changer Meetup Street Art, Changer Meetup Playground i Changer Meetup Music.

Changer Meetup Playground

Radionice koje su u isto vrijeme i igraonice održavat će se na Rivi (na Trgu Petra Šubića) svaki dan trajanja festivala. Organizatori su pripremili šest radionica kroz koje će najmlađi, uz igru, razvijati svoju kreativnost i inovativnost. Tako je No Work Just Play radionica improviziranog plesa, Tvornica Zvuka je radionica instrumenata koji susreću elektronsku glazbu, a radionica Geometrija U Prostoru je koncentrirana na produkt dizajn.  #Takeover će se baviti društvenim mrežama tako da ih najmlađi mogu razumjeti, na radionici Pozdrav S Jadrana mladež će izrađivati Šibenske razglednice, dok će im radionica Toxic Beats potpuno razuzdati maštu i kreativnost s izradom elektroničkih naprava od svakodnevnih predmeta.

Changer Meetup Conference

Radi se o nizu konferencija čiji će govornici, koji su ujedno i poslovni lideri, publici pokazati i izložiti inovativne metode iz poslovnog svijeta. Konferencije će se održavati u Muzeju Grada Šibenika, u Galeriji sv. Krševana i na Maloj Loži. Već spomenuti ‘niz’ konferencija uključuje NodeSchool, školu programiranja, Augmented reality, radionica za svakoga tko je ikad želio naučiti nešto više o aplikacijama ili stvoriti vlastitu. Panel Freelancing na dalmatinski na kojem će se raspravljati o životu i poslu nezavisnih dalmatinskih freelancera, dok će konferencija Futurecity Talks biti usmjerena na put do uspjeha, tehnološke izazove i rješenja te na hrvatske smart proizvode. Posljednja u nizu radionica je Crowdfunding radionica na kojoj će Hrvoje Hafner pojasniti pojam Kickstartera, GoFundMe i sličnih stranica.

Changer Meetup Multimedia

Izlagači i izvođači u multimedijalnom sektoru će sigurno publiku uvjeriti da umjetnost nije striktno ulje na platnu već da se sličan efekt može postići igrom svjetala i glazbe ili pak gradnjom na računalu. Multimedijalni sektor festivala otvorit će Ivan Marušić Klif kod crkve sv. Krševana, dok će ‘pozornica’ na Poljani pripasti Architects Of Air, balonima s nizom tunela i igrom boje i svjetla, dok će se Hiper Team pozabaviti upravo s katedralom sv. Jakova tako što će je ponovno izgraditi, ali na računalu.

Changer Meetup Street Art

Ukoliko se navečer odlučite samo prošetati gradom, možete biti sigurni da ćete zastati i  pogledati barem jednog od uličnih umjetnika koji će nastupiti u sklopu Changer Meetupa. U Turističkoj zajednici će 36 Mountains predstaviti domaće i strane ilustratore koji će u zadanom vremenu ilustrirati i publici predstaviti radove iz svojih blokova. Zagrebačka ulica, koju Šibenčani poznaju i kao masnu ulicu, bit će galerija radova Prints created on smartphone Imelde Ramović. Ispred Gradske Vijećnice će nastupati LED Drummers koji spajaju glazbu, pokrete i svjetlost, dok će Señor Marküsen, jedan od najpoznatijih multiinstrumentalista na svijetu, pokazati svoje vještine ispred kazališta.

Changer Meetup Music

Changer Meetup donosi s razlogom poznata imena kao što su Laibach, Chui, ABOP, Sowas i Josipa Lisac koji će održati koncerte na tvrđavi sv. Mihovila i kod crkve sv. Krševana. Šibensku publiku će svaku večer zabavljati i Hrvatska Funk Delegacija na Rivi i u Perivoju Roberta de Visianija.

U Perivoju Roberta Visianija održava se i CHANGER MEETUP FOOD & FUN, uz moto da dobra hrana mijenja pogled na svijet, a bogati program odvijat  će do 01.kolovoza.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.