Vodovod zaprijetio Ražincima i mještanima Podsolarskog: Priključite se na kanalizaciju ili ćemo pozvati inspekcije

Šibenski Vodovod i odvodnja ponovo je pozvao mještane Ražina Gornjih i Donjih te Podsolarskog da žurno podnesu zahtjev za priključenje svojih objekata na mjesni sustav odvodnje otpadnih voda kako to nalaže Zakon o vodama. Zakonom je naime propisano da se u roku od godine dana, otkako je izgrađen, svi se objekti moraju priključiti na sustav odvodnje.

‘Još je oko 300 vlasnika objekata koji to nisu učinili nego i dalje, suprotno zakonu, koriste svoje septičke jame iako je prošlo godinu dana otkako je izgrađen Sustav za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda Grada Šibenika za jugoistočni dio.’, pojasnili su u Vodovodu.

Poručili su i da će, ogluše li se oni koji nisu podnijeli zahtjev za spajanje na kanalizaciju u Ražinama i Podoslarskom, Vodovod sve vlasnike objekata prijaviti nadležnim inspekcijskim služama.

Također, u narednom obračunskom razdoblju, Vodovod će u računima za isporučenu vodu svima njima zaračunati i naknadu za održavanje izgrađenog sustava odvodnje bez obzira jesu li priključeni na postojeći sustav.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.