Za 951 mališana danas počinje nova pedagoška godina. Najviše novoupisanih u Zatonu

U dvije gradske predškolske ustanove Dječji vrtić Smilje i Dječji vrtić Šibenska maslina u novoj pedagoškoj godini upisano je 951 dijete, a Grad će nastaviti sufinancirati i polaznike privatnih vrtića na području grada Šibenika.

U  Dječjem vrtiću Smilje upisano je 445 djece od čega je 112 novoupisanih. Za istaknuti je velik broj novoupisane djece u područnom vrtiću Veslo u Zatonu, te i druga područna odjeljenja te ustanove još imaju slobodnih mjesta za upis djece.

U Dječjem vrtiću Šibenska maslina upisano je 506 djece, od čega je 140 novoupisanih.

Obje gradske predškolske ustanove provode sljedeće vrste programa: jaslički 10-satni program,  vrtićki redoviti 10-satni program, redoviti jutarnji pet i pol satni program, redoviti 10-satni program obogaćen dramsko-scenskim sadržajem, redoviti 10-satni program obogaćen sportskim aktivnostima, specijalizirani 10-satni program ranog učenja engleskog jezika, posebni 10-satni program katoličkog vjerskog odgoja i redoviti smjenski 10-satni program za vrtiće i jaslice organiziran ovisno o potrebama roditelja.

U Šibenskoj maslini, u područnom vrtiću Jutro, organiziran je i 7-satni program za djecu s teškoćama u razvoju, a u obje ustanove provodi se i besplatni program predškole – 250 sati godišnje.

Svim polaznicima šibenskih vrtića, kao i  njihovim roditeljima i odgojiteljima, gradonačelnik Željko Burić poželio je veselu i uspješnu novu pedagošku godinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.