Za destak dana radovi na Meduliću: U jednom kopanju sva nova infrastruktura i obnova popločanja

Građevinski radovi na na Meduliću, odnosno u tom dijelu Kalelarge i u Ulici Ivana Pribislavića mogli bi početi za desetak dana, procjenjuju u šibenskoj gradskoj upravi koja još uvijek koordinira sve sudionike u tom poslu obnove infrastrukture i popločanja. Planirano je da radovi potraju oko dva i pol mjeseca, a za to vrijeme pješacima će biti omogućena normalna komunikacija starim dijelom grada.

– Vjerujem da bi radovi mogli krenuti jer smo obavili razgovore s HEP-om, Vodovodom i odvodnjom te koncesionarom plinofikacije. Svi oni prvi bi trebali ući u podzemlje Medulića i postaviti novu infrastrukturu, a potom će Grad Šibenik, zajedno sa Šibenskom biskupijom izmijeniti kameno popločanje koje je na Meduliću u dosta lošem stanju. Svi radovi provodit će se uz suglasnost i nadzor konzervatora, kaže Miro Lucić, pročelnik šibenskog Odjela za komunalne djelatnosti.

Na obnovu kamenog popločanja oko palače Galbiani i na samom trgu Medulić u gradskoj upravi odlučili su se jer zbog postavljanja novih instalacija za budući katedralni muzej stari pločnik mora biti raskopan.

– Logičan korak bio je da iskoristimo trenutak i u isto vrijeme obavimo obnovu, zamjenu i postavljanje sve potrebne infrastrukture te dugoročno uredimo taj dio povijesne jezgre grada, dodaje Lucić.

Iskope, nove instalacije i novo kameno popločanje platit će Šibenska biskupija koja je za projekt katedralnog muzeja ‘Civitas sacra-sveti grad’ u palači Galbiani, iz europskih fondova dobila skoro 31 milijun kuna. Grad će također sudjelovati u troškovima popločavanja Ulice Ivana Pribislavića i Medulića od palače Galbiani do hotela Life Palace tako što će za kamene ploče, za koje su dobili odobrenje konzervatora, izdvojiti 500 tisuća kuna. Taj novac vraćat će Šibenskoj biskupiji u ratama kroz dvije godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.