Slikovnica 'Priča o Mudroj sovi'

Zahvatila nas je epidemija ekranizma, a Mudra sova pokazat će zašto je važno čitatiFoto: arhiva/ilustracija

U utorak, 12. studenoga s početkom u 17.30 sati u Knjižnici će biti predstavljena slikovnica za djecu ‘Priča o Mudroj Sovi’ Maje Punoš Rebić.

Program predstavljanja obuhvaća pripovijedanje priče za djecu i edukativno predavanje za
odrasle na temu ekranizma, odnosno ovisnosti o komunikacijsko-informacijskim tehnologijama, i njegovih posljedica na djecu i mlade. Slikovnica ‘Priča o Mudroj sovi’ prva je hrvatska priča za djecu koja govori o važnosti knjižnica, čitanja, obrazovanja te o
borbi s epidemijom ekranizma, prekomjernom uporabom informacijskih i komunikacijskih tehnologija u životu djece i odraslih.

Autorica kroz piču, na djeci razumljiv i poticajan način, daje rješenje kako pobijediti Knjigomrza i pomoći Mudroj sovi u namjeri da djecu učini pametnom i mudrom poput nje te zašto je važno čitati i oduprijeti se ovisnosti o ekranima.

Odmaknuti od knjižnica, knjiga, čitanja i kvalitetnog obrazovanja, ljudi današnjice zarobljeni su primamljivim i hipnotičkim tehnologijama koje im sve više kradu njihovo vrijedno vrijeme za sebe i druge. Opasnost je to veća što ovisnici o ekranima postaju i najmanja djeca, a posljedice te ovisnosti su jasno vidljive u raznim poremećajima ponašanja, čitanja i govora u predškolskoj i školskoj dobi. Osim djece i mladih, i mi odrasli izloženi smo mnogim negativnim posljedicama prekomjerne uporabe ekrana kao što su digitalna demencija i informacijska anksioznost.

Slikovnicu će predstaviti autorica, a organizator je Gradska knjižnica Juraj Šižgorić
Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.