Žedan i gladan laboratorij: U Nacionalnom parku Krka održana nova radionica udruge Bioteka

Nakon uspješno provedenog projekta Građani znanstvenici: podržavanje populacija šišmiša šireg područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke, koji je udruga Bioteka u suradnji s udrugom Tragus i Javnom ustanovom Nacionalni park Krka uspješno provela tijekom 2016. i 2017., ove godine predstavlja novi projekt: Žedan i gladan laboratorij. Riječ je o radionicama za djecu o bioraznolikosti vodenih staništa te razlozima njihove ugroženosti.

Cilj ovog projekta je, u suradnji s osnovnim školama šireg područja, educirati djecu o kvaliteti i kvantiteti voda Republike Hrvatske s naglaskom na rijeku Krku. Učenici će se, kroz dvije cjeline, ‘Misija H2O’ i ‘Nevidljivi svijet voda’, upoznati s prirodnim bogatstvima vodenih staništa te velikom bioraznolikošću tih područja.

Bioteka 3

Učenici Osnovne škole Kistanje danas su se na području manastira Krka upoznavali s osnovama uzorkovanja bioloških elemenata i određivanja ekološke kakvoće voda, dok su u travnju u školi učili o vodenim sadržajima u regiji te važnosti vode, ograničenosti vodnih resursa, cirkuliranju vode u prirodi i svakodnevnim aktivnostima kojima koristimo vodu.

Bioteka 2

U okviru projekta, udruzi Bioteka pridružit će se suradnici čije je uže područje interesa ekologija kopnenih voda te će polaznike upoznati s teorijskom i praktičnom stranom bioraznolikosti takvih staništa.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.