Želite naučiti kiparske tehnike i znati zašto je katedrala važna za Šibenik? Dođite na radionice Antonia Paškova

Niz radionica za šibenske osnovnoškolce od 9 do 14 godina održat će se do 22. lipnja pod mentorstvom profesora Antonia Paškova. Radionice za djecu se održavaju u sklopu Integriranog programa ‘Civitas Sacra’, te 58. Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku.

Paškov će djeci kroz radionice prezentirati suvenir koji je izabran kao najbolji od strane ocjenjivačkog odbora u sklopu nabave ‘Najbolji suvenir’, u sklopu Integriranog programa ‘Civitas Sacra’, kojim se unaprjeđuje turistička ponuda Šibenika temeljena na valorizaciji kulturne baštine katedrale sv. Jakova i obnovljene palače Galbiani.

Radionice, koje će se održavati u predvorju Nove Crkve, isto tako za cilj imaju edukaciju djece o važnosti Šibenske katedrale za Grad Šibenik, ali i za cijelu Hrvatsku i svijet o čemu svjedoči i činjenica da je katedrala uvrštena u UNESCO-ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa. Radionicama se također želi djecu educirati o kiparskim tehnikama, te ih se želi potaknuti na kreativno stvaranje.

Nakon posjeta šibenskoj katedrali i pojašnjenja detalja gradnje, djeca će kroz radionice izrađivati tehnikom gipsa ljudske glave po uzoru na glave starih šibenčana koje su izrađene u kamenu i naokolo katedrale postavljene u kamene frizeve. Završni radovi bit će prezentirani u predvorju palače Galbiani koja se uređuje  u sklopu projekta ‘Civitas Sacra’. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.