Vrhunska spiza, odlična glazba i bogata lutrija

Zlarinska jubilarna Brudetijada ove je godine u znaku desetke

Jubilarna deseta Brudetijada održat će se na 10. kolovoza na Zlarinu, a organizatori naglašavaju kako će se potruditi da i doživljaj posjetitelja bude za deset.

– Ponosimo se reći da je ovo naše malo natjecanje u kuhanju brudeta ove godine jubilarno i u znaku desetke, pa ćemo se potruditi da i vaš doživljaj bude za deset. Tko još ne zna ponovit ćemo, deset ekipa – svi kuhari amateri, natječu se u spravljanju najukusnijeg brudeta, a žiri kojeg činu stare zlarinke ocjenjuju. Tri najgora nemaju priliku kuhati dogodine, ne za kaznu već zbog sve većeg interesa – pojašnjavaju organizatori.

U iščekivanju brudeta nepca će Vam zasladiti kolači KUD-a Koralj koji svake godine organiziraju malu prodaju. Ujedno, ovo je prva ‘PlasticFree’ Brudetijada pa ako želite kolače ponijeti kući dođite sa svojim zdjelicama.

Zanimljiva će biti i ovogodišnja lutrija jer vrijedne nagrade stižu iz cijele županije – od noćenja na Obonjanu do zipline-a na rijeci Čikoli, a glavna nagrada je još tajna. Lutrije ćete moći kupiti u uredu Turističke zajednice od slijedećeg tjedna.

Posebnu notu ove zlarinske noći čini povezanost domaćih stanovnika i turista budući da svi zajedno sudjeluju u pripremanju i kuhanju. Točno ju je tako vidio začetnik Brudetijade još 2010. te je naše obećanje održavati tu ideju živom i u njegovom vedrom duhu.

– Veselit ćemo se svi, a kako i ne bi kada se iz godine u godinu zajedno družimo uz dobro nam poznate mirise otočke kužine i u ritmu dobre glazbe za koju su ove godine zaduženi Trio Maestro i Bagatini – poručuju za kraj organizatori.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.