Austrijanci savjetuju Pirovčane kako povlačiti novac iz EU fondova

Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam i njegov zamjenik Ante Čubrić posjetili su austrijski Wiener Neustadt (Bečko Novo Mjesto ili Bečki Novigrad), austrijski grad smješten oko 50 kilometara južno od Beča. Sastali su se s tamošnjom gradskom upravom te razgovarali o povlačenju sredstava iz EU fondova za razvoj komunalne i druge infrastrukture, a dobro im je došla i razmjena iskustava.

KOMUNALNO PODUZEĆE

– Između ostalog, razgovaralo se i o modelima upravljanja gradskim poduzećima, gdje je poseban naglasak stavljen na upravljanje komunalnim poduzećem, kao važnim dionikom njegovog budućeg razvoja – priopćili iz Općine Pirovac.

Delegacija Pirovčana posjetila je i proizvodni pogon austrijske tvrtke Krammer u društvu njezinog prodajnog direktora i direktora tvrtke Hawle Hrvatska, gdje su demonstrirani visoki standardi u proizvodnji hidranata, zdenaca, vodovodnih cijevi i raznih priključaka.

INTERES ZA ULAGANJEM

– Ta tvrtka iskazala je i interes za investiranjem u buduću  Pirovačku poduzetničku zonu koja bi se trebala realizirati nakon donošenja novog prostornog plana Općine. U vidu dobre suradnje i budućih poslovnih odnosa, Općini Pirovac je od strane tvrke Krammer doniran vrijedan zdenac koji će uskoro bit postavljen na pirovačkom novom groblju – poručuju iz Općine Pirovac.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.