Betinjanski vaterpolisti slave 60. rođendan

Vaterpolo klub Brodograditelj iz Betine u subotu, 20. srpnja obilježava 60. obljetnicu osnutka kluba. Tom prilikom bit će organiziran bogat program, igrat će se utakmice mlađih uzrasta vaterpolista, veterana…Također, bit će otvorena izložba novog postava klupskih fotografija u Milinu pod nazivom ‘Brodograditelj kroz dva stoljeća’.

betina 1 VK

U 21 sat odigrat će se utakmica 1.kola 2. lige skupina ‘Sjever’ između VK Brodograditelj i VK Biograd, a potom će se do dugo u noć nastaviti druženje svih generacija kluba uz prigodni zabavni program.

betina VK

Početak plivačkog i vaterpolo sporta u Betini smatra se 1953. godina premda je sam klub osnovan pet godina poslije. Te je godine, naime, nabavljena prva lopta, a u brodogradilištu su napravljene prave vratnice te je uveden svakodnevni trening plivanja i tehnike vladanja loptom u vodi. U Zdračama se 1953. godine sve ozbiljnije počeo igrati vaterpolo.

FOTO: Arhiva VK Brodograditelj

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.