Biličanima od travnja skuplji račun za vodu: Uvedena naknada od 1,80 kuna po kubiku

Biličko Općinsko vijeće na svojoj je sjednici sredinom ožujka donijelo odluku o uvođenju naknade za razvoj komunalnih vodnih građevina za javnu vodoopskrbu na svom području. Time se Biličanima uvodi obveza plaćanja naknade za razvoj i to u iznosu od 1,80 kn/ m3 za domaćinstvo i 2,20 kn/m3 za gospodarstvo.

Sredstva naknade za razvoj sustava javne vodoopskrbe na području Općine Bilice prihod su šibenskog Vodovoda,  a namjenska novčana sredstva naplaćivat će se temeljem računa koje Vodovod ispostavlja svim korisnicima usluge javne vodoopskrbe na području Općine Bilice.

-Želimo istaknuti da je Vodovod dužan postupiti prema odlukama Općinskog vijeća Općine Bilice i ima zakonsku obavezu u njihovo ime vršiti obračun i naplatu gore spomenute naknade. Novi cjenik za potrošače s vodoopskrbnog područja naselja Bilice biti će u primjeni od mjeseca travnja 2016. godine , a sve odluke i cjenici mogu se vidjeti na web stranicama Vodova i odvodnje d.o.o. Šibenik  – priopćili su danas iz Vodovoda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.