Dvostruka šteta bezobzirnih lopova

Biličkim vatrogascima u spremniku kamiona ukradeno gorivo zamijenili vodom

Bilički vatrogasci na svom su Facebook profilu objavili poruku u kojoj mole one koji im kradu gorivo iz kamiona da barem ne dolijevaju vodu u rezervoar te time prave još veću štetu od same krađe goriva.

– Lani nam se samo jednom dogodila krađa goriva iz vatrogasnog vozila i bilo je to pred kraj sezone pa nismo reagirali nadajući se kako je to izoliran slučaj i kako se neće ponoviti. Na žalost opet smo pokradeni u srcu sezone. Kako je spremnik najčešće punimo do vrha kako bi bili spremni za intervencije išli smo provjeriti stanje štapom po kojem je rezervoar bio do pola pun. Na žalost to pola je bila voda, a ne gorivo – priča nam Željko Mikulandra, predsjednik DVD Bilice.

Sreća je što su čak tri člana DVD-a automehaničari pa je kamion brzo osposobljen za intervencije.

– Odmah smo pozvali kolege automehaničare, odšlepali kamion u radionicu. Ispraznili smo rezervoar, ulili potrebne aditive i pročistili sustav našeg klasičnog dizelaša. Kamion je i dalje parkiran na otvorenom parkingu, nasuprot Općine. Već smo kontaktirali bravara i postavit ćemo katance na spremnik – kaže Mikulandra.

I u brojnim komentarima ispod njihove objave na Facebooku iščitava se ogorčenje neodgovornim postupkom nepoznatih lopova koji su u stanju u srcu požarne sezone onesposobiti vatrogasno vozilo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.