FOTO: Biličanin upozorava da otpad uz školu prijeti djeci, načelnik: Ostavili smo ga tamo s razlogom

Nakon što nam se u redakciju Šibenskog portala javio zabrinuti čitatelj, ujedno stanovnik Bilica, apelirajući da se ukloni građevinski otpad koji je, kako tvrdi, Općina Bilice ostavila tik uz dvorište škole, odlučili smo provjeriti o čemu je riječ. Čitatelj, naime, upozorava kako ostavljeni otpad  predstavlja veliku opasnost za djecu koja se na tom području redovito igraju.

bilice

bilice2

– Školska godina je počela i nitko i dalje za tim ne mari. Nije ni manje poznato da se jedno dijete već ozlijedilo na tom otpadu! Koliko vremena treba proći da se djeci u Bilicama pruži sigurnost? Mislimo da bi bilo vrijeme da se nešto hitno poduzme po ovom pitanju i da komunalno redarstvo žurno reagira! Čini se da nitko nadležan ne mari za sigurnost naše djece-tvrdi naš sugovornik ističući da nije jedini koji upućuje ovaj apel i dodajući da se jedno dijete već i ozlijedilo.

bilice3

U razgovoru s načelnikom Općine Bilice, pak, doznajemo da nije riječ o građevinskom otpadu, već je taj teren jedini u vlasništvu Općine i na njemu su građevinski materijal ostavili s razlog.

bilice4 bilice5

-Za sve neupućene, čeka se početak radova na luci. Drugim riječima, čim krenu radovi, materijal će biti uklonjen. Molimo sve one kojima to smeta za strpljenje. Što se navoda o ozlijeđenom djetetu tiče, to nije točno. Jer da jest, zar ne bi dijete obavijestilo svoje roditelje ili učiteljicu, a oni potom nas?-kratko i jasno rekao je Josip Ćaleta Car poručivši da dobro zna odakle ‘vitar puše’, a aludirajući na činjenicu da je očito riječ o nekome tko ne dijeli iste političke stavove.

-Takvih će uvijek biti. Kad bih uzimao k srcu svaki takav komentar, gdje bih bio?-zaključio je temu Ćaleta Car.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.