U Bilicama osvanuo mural u čast generala Praljka

Mural posvećen generalu Slobodanu Praljku osvanuo je danas na ulazu u Bilice, a kako doznajemo od načelnika općine  Josipa Ćalete, izradili su ga neki od članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilice.

– Ponosan san na sve što moja mladost radi. Mural su napravili momci iz DVD-a Bilice na svoju inicijativu, a ja ga nisam ni odobrio ni zabranio, kazao nam je načelnik Ćaleta.

Iz DVD-a Bilice reagirali su na načelnikovu izjavu za medije te negiraju povezanost DVD-a s muralom.

– Potaknuti izjavom načelnika za jedan portal dužni smo još jednom istaknuti kako je DVD Bilice dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u djelatnosti zaštite od požara. Odlučno se ograđujemo od bilo kakvog pokušaja medijskih manipulacija i politizacije našeg Društva. Također, privatna stajališta i stavovi naših članova i njihove aktivnosti kojima se bave u svoje slobodno vrijeme se ne tiču DVD-a Bilice i DVD Bilice nema želju ni pravnu sposobnost utjecati na ista, napisali su, između ostaloga, na službenom profilu DVD-a Bilice.

Podsjetimo, generalu Slobodanu Praljku, pravomoćna presuda od 20 godina zatvorske kazne za zločine počinjene tijekom rata u Bosni i Hercegovini izrečena je u sudnici Haškog suda 29. studenog. Uz riječi ‘Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu’  Praljak je popio otrov i preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici.

Praljak je ispraćen u krematoriju na Mirogoju u četvrtak u krugu nabližih članova obitelji i bliskih prijatelja.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.