Bira se partner za održavanje 80 kilometara cesta

Još nekoliko dana traje javni natječaj koji bi Općini Rogoznica trebao pronaći partnera za komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta na rogozničkom području. Ugovor će biti potpisan na dvije godine ili do utroška ugovorenog iznosa. Kako je riječ o radovima koji se procjenjuju na čak tri milijuna kuna, svi ponuditelji su dužni do 14. studenog do najkasnije 12 sati dostaviti i bankarsko jamstvo na iznos od 150.000 kuna.

ODLUKA NA VIJEĆU

– Najpovoljniji ponuditelj bit će onaj koji nam ponudi najnižu cijenu, a o svemu će odlučiti Općinsko vijeće Rogoznice.  Naravno, u skladu sa svojim interesom, vijeće zadržava i pravo da sve pristigle ponude odbije ukoliko to želi, i to bez obrazlaganja – pojašnjavaju u Općini Rogoznica. Na području općine Rogoznica nalazi se 80 kilometara nerazvrstanih cesta, od čega 55 kilometara ‘zemljanih’ cesta, te 25 kilometara  nerazvrstanih cesta s asfaltnim kolnikom. Uskoro će se krenuti i s izgradnjom ceste Crljina – škola – Općina Rogoznica, a obnovit će se i asfaltni kolnik državne ceste D8 na dionici 016: Rogoznica, duljine 0,65 kilometara i dionici 016: Podrljak, duljine 0,55 kilometara. Podsjetimo, na posljednjem Općinskom vijeću prihvaćam je izviještaj o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine.

PRORAČUN BEZ RUPA

Proračun se, tvrde u Općini, punio prema planu, i za razliku od drugih jedinica lokalne uprave i samouprave, nema ‘rupa i minusa’.

Jednostavno rečeno, ostvareno je 9,3 milijuna kuna, tek dvjestotinjak tisuća kuna manje od planiranog. Plan od 19,2 milijuna kuna će, tvrde općinari, biti ostvaren. Tako je najavljen rebalans proračuna jer je komunalni doprinos premašio plan za prvo polugodište. Općina je od poreza i prireza na dohodak uprihodovala nešto više od milijun kuna, a od poreza na imovinu 1,7 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.