Četvrti Međunarodni festival sira

Hrvatska gospodarska komora u suradnji sa Gradom Drnišom i ove godine organizira manifestaciju pod nazivom ‘4. Međunarodni festival sira  –  Drniš 2013’.

Pod sloganom ‘I mi sir z Europi imamo’, će se održati 21. lipnja 2013. godine s početkom u 17 sati na gradskom trgu Poljana u Gradu Drnišu. Pokrovitelji manifestacije su Šibensko-kninska županijai Ministarstvo poljoprivrede.

PROMOCIJA PROIZVODA

– Festivalom nastavljamo promicati sirarsku proizvodnju u Republici Hrvatskoj s naglaskom na Šibensko–kninsku županiju, u svrhu poticanja stvaranje branda tradicijskih sireva, posebno sira iz mišine. Kao i protekle tri godine u prodajno – izložbenom dijelu manifestacije sudjelovat će i proizvođači sira iz Bosne i Hercegovine – najavljuju organizatori.

Festival je, prema procjenama, dosadašnjih godina imao oko 5.000 posjetitelja, najvećim dijelom iz Šibensko-kninske, ali i iz susjednih županija, a zabilježen je i značajan posjet stranih turista. Osim proizvođača sira, svoje proizvode izložit će i proizvođači meda vina i tradicionalnih rukotvorina, kao i proizvođači autohtonog drniškog proizvoda – drniškog  pršuta.

BOGAT PROGRAM

Osim u vrhunskim sirevima, pršutu, vinu i ostalim delicijama, posjetitelji će moći uživati i u prigodnom zabavnom programu koji će trajati do kasno u noć, a na kojem će nastupiti Gradski zbor iz Neuma, a održat će se i plesna revija na kojoj će nastupiti plesne skupine ‘Stepup’ i  ‘Korak po korak’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.