Čudo u Ramljanima ispod Promie: Kako je pas Šarko ubio vuka?

Napadi vukova na stoku svakodnevna su pojava u drniškom kraju. Gotovo uvijek divlje zvijeri uspiju nadmudriti pastirske pse. No, ne i noćas. Psi Mladena Grcića iz Drniša nakon velike borbe uspjeli su ubiti vuka – u selu Ramljani ispod Promine.

Noćni pohod na štalu Mladena Grcića vuka je stajao glave. Četiri pastirska psa uspjela su ga iznenaditi i stjerati uza zid, te su ga na kraju ubili. ‘Zaista se rijetko događa da psi i vukovi dođu u kontakt izjavio je Grcić za javnu televiziju ističući kako je noćas bila velika magla što je išlo na ruku psima’.

grcic

Borba je trajala gotovo 10-ak minuta, a zvukovi koji su dopirali do sela teško se mogu opisati, ispričala je za HTV Joka Lazića koju je vuk probudio oko ponoći.

Ako je suditi po zadobivenim ozljedama, najveći teret borbe iznio je Šarko mješanac kavkaskog i srednjoazijskog ovčara težak gotovo 80 kilograma. Napadi vukova na drniškom su području svakodnevica.

Zaštićenog vuka stočari ne smiju dirati iako trpe svakodnevne štete. No, direktni susreti psa s vukom iznimno su rijetki, a tada najčešće vuk izađe kao pobjednik. Iako je vuk zaštićena životinja sankcija ovaj put neće biti. Prirodni su zakoni ipak jači od zakonodavstva Europske unije.

Izvor: HTV, DrnišNews

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.