Dokumentarni film o Gotovini ‘Časni sude, nisam kriv’

U Kulturnom centru Vodice u četvrtak, 14. studenog 2013. godine s početkom u 19.00 sati prikazat će se dokumentarni film ‘Časni sude, nisam kriv’, autorice Nade Prkačin.

U devedeset minutnom dokumentarnom filmu ‘Časni sude, nisam kriv’ autorice Nade Prkačin kronološki su poredani događaji od uhićenja hrvatskog generala Ante Gotovine u prosincu 2005. do njegova povratka u rodne Pakoštane 2012. godine.

U filmu su već viđena izvješća, izjave, komentari i reportaže što ih je emitirala Hrvatska televizija.

Maratonsko suđenje, intrigantna svjedočenja, saga o topničkim dnevnicima, politička dodvoravanja, molitve i nade, istine i zablude. konačne presude i spektakularni dočeci po hrvatskim gradovima s vremenskim odmakom dobili su novu dimenziju.

Film će se na godišnjicu drugostupanjske oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču 16. studenog 2013. istodobno prikazati u 50 hrvatskih gradova.

‘Časni sude, nisam kriv’ nastavak je dokumentarnog filma ‘Lov na Gotovinu’ koji obuhvaća razdoblje od prvih vijesti u novinama da bi generala Gotovinu mogli saslušati haaški istražitelji 1998. pa do objave o njegovu uhićenju u Beogradu 2005. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.