Dragica Bašić: Električni automobili budućnost su Murtera

Aktualna donačelnica Općine Murter – Kornati Dragica Bašić danas je najavila svoju nezavisnu kandidaturu za načelnicu na izborima u svibnju.

Bašić je navela da Murter može i mora bolje s obzirom na raspoložive resurse i ukupne potencijale, istaknuvši da upravo ona zna kako postići veće uspjehe koji će na kraju polučiti boljitkom za sve stanovnike Murtera. S obzirom da je protekle četiri godine radila kao donačelnica, Bašić je navela kako je uspjela realizirati više projekata u sektoru prostornog planiranja, korištenja obnovljivih izbora energije i održivog razvoja. Posebno ističe rad na hvalevrijednom i nagrađivanom projektu Phoenix Arbor.

Smatra kako je budućnost  općine Murter-Kornati  u mladima pa drži kako je dužnost općinske vlasti  da im osigura uvjete kako bi ostali  u svom kraju i kako bi se ovdje zaposlili i doprinosili sveopćem razvoju. Bašić je iznijela još neke zanimljivosti iz svog programa.

– Sunca imamo koliko hoćemo i korištenje energije jedan nam je od najvažnijih ciljeva. Također u Murter bi prenijeli praksu korištenja električnih automobila. U mjestu bi bile postavljene punionice i vjerujem da bi to brzo zaživjelo i postalo popularno. Kada je ljeti protok turista ogroman izbjegli bi zagađenje zraka i ogromne guzve- rekla je Dragica Bašić.

Još jedna od temeljnih odrednica programa nezavisne kandidatkinje bila bi uvođenje stalne brodske linije s Kornatima.

– Dovelo bi to do bolje iskoristivosti murterske zemlje na Kornatima, a i do otvaranja novih poslova i obrta što bi unaprijedilo općinu- zaključila je Dragica Bašić.

Kandidat za njezina zamjenika je Krešimir Pleslić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.