Drniš na natječaj ministarstva prijavio tri projekta

Grad Drniš prijavio se na natječaj za sufinanciranje projekata u 2014. godini prema programu održivog razvoja lokalne zajednice koje provodi Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Naime, Ministarstvo godišnjim programima kroz razne aktivnosti želi utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti i neovisnosti.

Grad Drniš je prijavio tri projekta, kazao je za DrnišNEWS gradonačelnik Josip Begonja (HDZ). Prvi se odnosi na uređenje Trga Kralja Tomislava sa pripadajućim parkiralištem, čija je vrijednost 367.000 kuna. Prijavljen je i projekt vodoopskrbe Lišnjaka sa izgradnjom vodospreme vrijednosti 948.000 kuna, te uređenje dijela infrastrukture u gradskom naselju ‘Meterize’ vrijednosti milijun kuna što podrazumijeva asfaltiranje ulica, nogostupe i rasvjetu.

Kada bi ova tri projekta dobila ‘zeleno svjetlo’, objašnjava Begonja Ministarstvo bi sudjelovalo sa 85 posto sredstava, odnosno milijun i 978 tisuća kuna, a 15 posto osigurava Grad.

„Bio bih zadovoljan da prođe barem jedan projekt, odnosno onaj koji je vezan uz naselje Meteriza. Znamo da je riječ o novom naselju s mnogo mladih obitelji, s toga je potrebno učiniti maksimum da i oni, kad je riječ o infrastrukturi imaju dostojne uvjete za život.“ kazao je Josip Begonja.

Svaki pravodobni zahtjev koji pristigne će biti administrativno obrađen ističu u Ministarstvu, a svi zahtjevi koji zadovoljavaju administrativnu provjeru bit će upućeni u postupak ocjenjivanja.

Grad će o statusu svoga zahtjeva biti obaviješteni pisanim putem u roku od 15 dana, kažu u Ministarstvu ističući da će nakon postupka ocjenjivanja, na prijedlog Povjerenstva za odabir projekata, ministar donijeti Odluku o odabiru projekata za sufinanciranje o kojoj će odabrani podnositelji zahtjeva biti obaviješteni pisanim putem.

Izvor: Drniš News

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.