Drniš planira zaposliti 14 osoba u okviru stručnog osposobljavanja

U okviru programa Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa Grad Drniš planira zaposliti 14 djelatnika. Riječ je o mjeri koja je sastavni dio Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja.

U tajništvo grada planira se primiti dvije osobe, sedam osoba u Upravi odjel za gospodarstvo, financije i društevene djelatnosti, te u Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo plan je zaposliti pet osoba.

Tražit će se sedmero nezaposlenih sa završenom srednjom stručnom spremom, četvero sa visokom stručnom spremom i troje sa višom stručnom spremom.

Kandidati trebaju biti nezaposlene osobe evidentirane na Zavodu za zapošljavanje duže od 30 dana. Stručno osposobljavanje traje 12 mjeseci u punom radnom vremenu.

Doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje plaća Zavod za zapošljavanje a osoba ima pravo na novčanu potporu koju također isplaćuje Zavod.

Cilj mjere Vlade Republike Hrvatske je mladim, a nezaposlenim osobama bez radnog iskustva i staža, kroz stručno osposobljavanje, osigurati ulazak na tržište rada. Tako se mladima namjerava omogućiti stjecanje radnog iskustva što im uvelike otežava pristup prvom zaposlenju, te polaganje stručnih i majstorskih ispita.

IZVOR: Drnišnews

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.