15 članova LAG-a Una u posjeti kolegama u Drnišu

U posjesti Lokalnoj akcijskoj grupi(LAG) KRKA u sklopu svog studijskog putovanja u Dalmaciju, boravili su predstavnici Lokalne akcijske grupe (LAG) UNA iz Sisačko-moslavačke županije. Uz predsjednicu LAG-a UNA Klementinu Karanović i voditelja njihova ureda Milana Živkovića, u posjeti je bilo 13 članova ovog LAG-a .

LAG UNA sa sjedištem u općini Majur, koji djeluje od 2010. godine obuhvaća teritorij sedam jedinica lokalne samouprave, Grad Hrvatsku Kostajnicu i općine: Donji Kukuruzari, Dvor, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Majur i Sunja.

-Cilj njihova posjeta bio je upoznavanje sa primjerima uspješnih EU projekata koji se provode na području LAG-a KRKA, kao i sa njegovim radom, te planovima za provedbu Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020 i LEADER pristupa u razdoblju 2014 – 2020 -kazala nam je voditeljica Ureda LAG-a KRKA Ivona Malenica.

Unatoč olujnoj buri, predstavnici LAG-a UNA obišli su arheološku zbirku “Burnum” u Puljanima, uz stručno vodstvo ravnatelja Gradskog muzeja Drniš Joška Zaninovića, kao i tematski park” Etnoland Dalmati ” na Pakovu Selu, korisnika mjere 302 IPARD gdje ih je dočekao vlasnik parka i predsjednik LAG-a KRKA, Joško Lokas. U sklopu tematskog parka “Etnoland Dalmati”održano je predstavljanje rada LAG-a KRKA kao i dosadašnjih aktivnosti drniškog ureda, a ujedno se razgovaralo o mogućoj suradnji dvaju LAG-ova, piše radio Drniš.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.