Afrika iz priča Mira Aščića sutra u Drnišu

Mnogi obožavatelji putovanja, dokumentarnih filmova ili Crnog kontinenta, odnosno Afrike s adresom u Drnišu sutra će doći na svoje. Naime, Pučko otvoreno učilište Drniš, iz Drniša, poziva sve zainteresirane da dođu na predavanje novinara i putopisca Mira Aščića.

Predavanje pod nazivom ‘Afrika – misija na Crnom kontinentu’ održat će se sutra, 25. rujna,  s početkom u 19 sati, u dvorani Nacionalnog parka Krka, u Drnišu.

AFRIKA U SRCU

Sva putovanja i što ono donosi Miru Aščiću imali smo prilike poslušati, pogledati na predavanjima u Šibeniku u sklopu Festivala putnika, no Mirove priče praćene fotografijama nastalim na putovanjima uvijek su jednako atraktivne i privlačne slušateljima.

Inače, Aščić je poznat kao autor brojnih televizijskih reportaža, dokumentarnih minuta koje svjedoče o svjetskim stazama kojima je kročio, ljudima i zbivanjima kojima je svjedočio. Afrika je u središtu svih njegovih razmišljanja, djelovanja, a o dojmovima iz Središnje i Istočne Afrike, gdje je proveo devet mjeseci, pisao je u knjizi ‘Afrika – misija na Crnom kontinentu’ prema kojemu njegova predavanja nose naziv.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.