‘Biciklijada Drniš’ i ove godine u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata

Grad Drniš i ove godine 18. svibnja organizira ‘Biciklijadu Drniš’ na ruti Miljevci – Trbounje u okviru obilježavanja ‘Dana otvorenih vrata EU projekata u Gradu Drnišu’. Start je kod crkve Imena Isusova u Drinovcima u 11 sati.

– Svrha ovog događanja je promocija rezultata projekta ‘Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka’, koji je Grad Drniš kao korisnik sredstava provodio u razdoblju od 2014. – 2016. godine, a koji je financiran iz pretpristupnih fondova IPA IIIC – Regionalna konkurentnost. Ukupna vrijednost projekta je bila 632.133 eura, a iz fondova EU sufinancirano je 84,22 posto vrijednosti projekta, odnosno 532.382 eura. Partneri na projektu su bili Turistička zajednica Drniš, Gradski muzej Drniš, Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije- izvijestili su iz drniške gradske uprave.

Cilj biciklijade je i razvoj i promocija autentične i atraktivne turističke ponude na području koje graniči s Nacionalnim parkom Krka, te promicanje zdravog načina života.

Suorganizator tog događanja je Biciklistički klub ‘Petar Svačić’ iz Drniša.

Svi zainteresirani mogu poslati svoje prijave na e-mail irenapulic@gmail.com ili na broj mobitela 098 1843 214, a očekuju ih i prigodne nagrade. Za sve sudionike osigurano je i osvježenje nakon biciklijade.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.