Čudo u drniškom Woodstocku

Odigrana je još jedna u nizu predstava u okviru drniškog kulturnog ljeta. U Woodstocku, na ljetnoj terasi, gostovao je zagrebački teatar Rugantino s predstavom Život je čudo – monodramom koja kroz epizode dramatičnog odrastanja glavnog junaka Fabijana priča o umijeću radovanja životu.
Predstavu je organiziralo Pučko otvoreno učilište, suorganizator je Grad Drniš, a pokrovitelj Grad Zagreb.

drnis2
Junaka ove predstave, Fabijana, namjeravao je glumiti preminuli Ivica Vidović, koji je sa suprugom Gordanom Gadžić, redateljicom predstave, osnovao Rugantino. Nažalost, to se nije ostvarilo pa je u Fabijanove postole „uskočio” Siniša Popović koji vjerodostojno oživljava radosti i nedaće malog čovjeka na pozornici. U razgovoru za Radio Drniš rekao je da s predstavom uspješno nastupa u mnogim mjestima jer se ljudi na neki način mogu poistovjetiti s likom kojeg igra. Kazuje da voli igrati u manjim mjestima te da se voli vraćati u Drniš jer se nastupajući ovdje osjeća ugodno.
– Morao bih se dobro zamisliti da se prisjetim točno koliko sam puta igrao ovdje s drugim predstavama. Veselio sam se već unazad tri dana kad mi je Drniš bio na rasporedu da ću doći u ovaj prostor jer sam znao da ću koncentrirano i puno lagodnije odradit predstavu u jednom ugodnijem ambijentu i uostalom pred jednom publikom drniškom koja, iako nema kazalište, ima puno, rekao bih, veze s kazalištem. Mi osjetimo da postoje u nekim manjim mjestima programi i da je publika naučena na kazalište, izjavio je Popović.

 

Izvor: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.