Do kraja travnja Drniš će imati reciklažno dvorište: Nastavljaju s edukacijom građana

U okviru provedbe projekta ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša’ u četvrtak 18. travnja u 12 sati u Velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu bit će održana druga javna tribina za stanovništvo Drniša, a vezano za funkcioniranje reciklažnog dvorišta.

Ukupna vrijednost projekta je 3.219.850 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 3.039.188 kuna, a bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 2.583.309 kuna, što je gotovo 85 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Na javnoj tribini će se predstaviti i rezultati projekta, a nakon tribine svi zainteresirani će imati mogućnost u predvorju kino dvorane u Drnišu obići izložbu dječjih radova od recikliranih materijala, koji su izrađeni u okviru edukativnih radionica za djecu – ‘Otpad nije smeće’ i ‘ART reciklaža’, koje su održane tijekom provedbe projekta.

Informativno-obrazovnim aktivnostima planirano je obuhvatiti  minimalno 90 posto stanovništva Drniša, a aktivnosti će obuhvaćati dijeljenje letaka, radionice za djecu, edukativne radionice u pojedinim naseljima i slično.

Izgradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta postići će  se povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji će se odlagati na odlagališta. Kroz projekt će se provesti i brojne informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene odraslima i djeci. Reciklažnim dvorištem zadovoljit će se zakonski uvjeti o minimalnom broju reciklažnih dvorišta u odnosu na broj stanovnika, te će se pridonijeti povećanju stope recikliranja i zaštiti okoliša, te povećati kvaliteta života stanovnika.

Rok za završetak projekta je 27. travnja ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.