Dvodnevna manifestacija

Donosimo cjelokupan program 6. Međunarodnog festivala pršuta u Drnišu

Međunarodni festival pršuta u Drnišu, šesti po redu, održat će se 23. i 24. kolovoza. Tijekom dva dana trajanja festivala posjetitelji će imati priliku sudjelovati u turističkom obilasku Drniša, nastupima, degustacijama, ali i nagradnoj igri. U nastavku donosimo cjelokupan program.

U petak u 18 sati starta turistički obilazak grada u pratnji vodiča, a početak ture je kod Vrela života. Pola sata kasnije održat će se radionica drveta za djecu meštra Ivana Mlađe Tomića.

Za 19 sati zakazano je svečano otvaranje šestog Međunarodg festivala pršuta Drniša 2019., nakon čega će nastupiti Gradski pjevački zbor Neuma.

Nastup tekstopisca Frane Bilića bit će uvertira u otvaranje Festivala revijalnim natjecanjem uzvanika u rezanju pršuta, nakon čega će biti dodijeljene nagrade proizvođačima pršuta s najvišim ocjenama kvalitete proizvoda.

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije za posjetitelje festivala navečer će pripremati gastronomske delicije, a u 20.45 sati održat će se nagradna igra za sve posjetitelje.

U 21 sat počinje nastup Tamburaškog orkestra Krsto Odak, potom nastupa Klapa Drniš te Klapa Kampanel.

Drugog dana Festivala, za sve one koji nisu stigli, u 18 sati kod Vrela života starta nova turistička tura u pratnji vodiča.

Od 19.10 sati počinje edukativna radionica za djecu u organizaciji Javne ustanove Nacionalni park Krka te nova nagradna igra.

U 20 sati počinje nastup Gradskog puhačkog orkestra Drniš, a potom će gastro delicije za posjetitelje pripremati Udruženje obrtnika Kaštela.

Posjetitelje od 20.30 sati očekuje nastup Kulturno-umjetničke udruge Miljevci te nastup Klape Iskon, a u ponoć će vatromet označiti zatvaranje Festivala.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.