Drniš bilježi dobre turističke rezultate

Turistička sezona u punom je zamahu, a u našoj županiji broj turista je u porastu. Kraj srpnja je na vratima, a iz Turističke zajednice Šibensko- kninske županije zadovoljni su ostvarenim rezultatima. Direktorica županijske turističke zajednice, Željana Šikić kazala je za Radio Drniš kako je zadovoljna ostvarenim rezultatima za prvu polovicu 2018. godine.

-Ako ćemo razgovarati do današnjeg datuma u odnosu na prošlu godinu  znači za evo skoro prvih sedam mjeseci mi smo u povećanju u dolascima nekih 3,18% i u noćenjima 3,21%.

Srpanj 2018. nije donio baš dobre rezultate na nacionalnoj razini, a ista priča prati i našu županiju. No ne radi se o drastičnom padu brojki.

-Kada govorimo samo o ovih 25 dana sedmog mjeseca onda smo sukladno sad već aktualnoj priči o padu, nešto sitno evo 1,5% u padu u noćenjima. Što smatram nije tako alarmantno. Upravo jutros pregledavajući izvještaje i za ostali dio Hrvatske vidim da je tako nekako i na nacionalnoj razini.

Doznajemo i kakvo je stanje u Dalmatinskoj zagori.

-Sad tu konkretno gledamo podatke, Knin smo nešto sitno u padu, Drniš čak 30% u povećanju u noćenjima. Doduše moram napomenuti da se tu radi o malim brojkama pa tu i mali pomaci znače velike postotke.

Drniš bilježi jako dobre rezultate za prvu polovicu 2018. godine, a direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Željana Šikić kazala je o kojim se brojkama radi.

-Prošle godine 6745 noćenja do današnjeg dana, a ove godine 8851. To je znači 2000 noćenja što uistinu nije malo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.